“Winston Churchill zei ooit , it’s the duty of the opposition to oppose, maar als het goed is lijkt het me niet meer dan fair dat het vanuit de oppositie ook opgemerkt worden”stelt Rik Daems.

Achter de betonnen muren van de oude stelplaats van De Lijn komen een atelier voor hout- en metaalbewerking, een indoor skatepark, een repetitieruimte voor muzikanten, een zeefdrukatelier en workshops voor graffiti en creatief koken. En dit vooral gericht op de lokale Leuvense jeugd.

“Ik vind dit een absoluut tof, creatief en geslaagd project “zegt Rik Daems, “en zo mogen er gerust meer komen. Zo bijvoorbeeld gastateliers voor beeldende kunstenaars waar reeds een aanzet toe gegeven is in de vaartkom. “vervolgt hij, “Daarom wil ik graag een pluim geven aan het stadsbestuur en de bevoegde schepen , of zoals weleens in de volksmond wordt gezegd, een kus van de juffrouw en een bank vooruit “besluit Rik Daems met een knipoog, die er meteen aan toevoegt dat hij hoopt dat er nu ook snel gastateliers kunnen komen voor Leuvense beeldende kunstenaars.