“Open Vld Leuven, wil Leuven laten leven door het aantal Rollerparades uit te breiden van 1 naar 3 edities om zo dit sportieve evenement te laten uitgroeien tot een toeristisch visitekaartje van de stad”

Rollerparade

De Rollerparade van Leuven, die doorgaat op 24 juni, kadert in de reeks van geanimeerde parades die de Belgiumrollers overal in het land organiseren. Het is een origineel en ludiek concept, waarbij sportievelingen op rollers, per fiets, of met eender welk ander transportmiddel op wieltjes zich gedurende de zomermaanden verplaatsen door de straten van de grote steden van België. In Leuven zijn de stad en skateclub RSC Heverlee de lokale partners. Op de voorgaande edities in Leuven waren telkens zowat 200 skaters paraat voor een gezinsvriendelijke ronde door de stad. De toer start met een klein parcours door de binnenstad met aansluitend een grotere toer door Kessel-lo. Alles wordt veilig begeleid door de politie en bijgestaan door een eigen crew. Inschrijven hoeft niet en deelnemen is gratis.

Uitbreiden

“Helaas is de parade van 24 juni, net zoals vorig jaar, de enige die plaatsvindt in Leuven. Ter vergelijking: in Brussel vinden er dit jaar 17 rollerparades plaats en in Hasselt 8. Jammer, want de Rollerparade kan zowel op sportief als op toeristisch vlak een meerwaarde betekenen voor onze stad. Vergeet niet dat we meervoudig kampioen Bart Swings in onze regio hebben die een voorbeeld is voor de jeugd en deze sport op de kaart heeft geplaatst in het Leuvense. In plaats van de edities te laten afnemen, zou men ze moeten laten toenemen en dit evenement de kans geven om uit te breiden. Het toeristisch aspect is hierbij belangrijk. Veel van de deelnemers zijn immers niet van het Leuvense. Dit schept de opportuniteit om onze stad te promoten in andere Belgische grootsteden, niet alleen in Vlaanderen maar ook in Wallonië en Brussel. Zorg ervoor dat de parade langs de mooiste en de meest opvallend en typerende plekjes van onze stad gaat. Het feit dat ook Kessel-Lo wordt aangedaan is een uitgelezen kans om deze deelgemeente in ‘the picture’ te plaatsen. Handel en horeca varen er wel bij.” stelt Nico Vidal, ondervoorzitter van Open Vld Leuven.

Budgettaire redenen

“Vorig jaar besliste de stad omwille van budgettaire redenen om het aantal edities van de Rollerparade terug te schroeven van 3 naar 1 parades ondanks het groeiende aantal deelnemers. De kosten van de politie zijn te hoog klonk het toen. Tijdens de parade worden er 6 motards ingezet. Om de kosten te drukken stelt Open Vld Leuven voor om de agenten te laten deelnemen per fiets of met rollerskates, zoals in Hasselt reeds wordt toegepast.” besluit Vidal.

Voor verdere inlichtingen:

Nico Vidal

0476/64.51.84

nico.vidal@openvldleuven.be