Na het vertrek van Patricia Ceysens en de beëdiging van Luc Ponsaerts als gemeenteraadslid, vervoegt Sabine Vandenplas vandaag de OCMW-raad.  Sabine Vandenplas is een nieuw gezicht in de politiek, maar kan vertrouwen op jaren ervaring als bestuurder.  Tijdens haar eerste gemeenteraadsverkiezingen als kandidaat in 2012  haalde ze het 5de hoogste aantal voorkeurstemmen voor de Open Vld en werd zo 1ste opvolger voor de OCMW-raad.

Professioneel

Sabine startte haar carrière bij het bruisende call center van de Vlaamse infolijn als operationeel manager en zette haar loopbaan van daar af verder in HR.  Binnen Human Resources heeft ze verschillende rollen en functies vervult: rekrutering, opleiding en ontwikkeling, business partner, manager en dit in en voor verschillende bedrijven: SITEL, LogicaCMG (nu CGI), Cisco, AXA, KU Leuven.  Sinds oktober 2013 maakte ze een carrière wending en werd ze administratief directeur van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de KU Leuven.

Deze diepgaande ervaring zal binnen het OCMW goed van pas komen Haar kennis van de arbeidsmarkt, van loopbaanbegeleiding en hoe een activerend personeelsbeleid te voeren zijn een grote troef voor haar werk als OCMW raadslid.  Haar bestuurservaring zal de broodnodige kritische kijk op het nakende integratieproces tussen OCMW- en gemeenteraad voeden.

Oorsprong

Sabine is geboren in Leuven op 24 mei 1977 als de dochter van twee jonge ondernemers.  Haar vader was glasblazer en verkocht zijn eigen geblazen figuurtjes in hun winkeltje ‘Ateljee’ in de Tiensestraat.  Ze liep school in het Heilig Hartinstituut in Heverlee en later in de Sociale hogeschool van Heverlee.

Persoonlijk

Sabine is de trotse mama van Tom (°2004) en Lisa (°2009).

Ze geniet ten volle van alle aspecten van het leven.  Ze reist graag.  Ze houdt van mooie architectuur en pikt geregeld een optreden mee (van punk tot opera).  Als echte Leuvense Bourgondiër houdt ze van lekker eten van over de hele wereld.  Geregeld wandelen en fietsen in de natuur zijn onmisbaar voor haar.  Sabine houdt er ook van om het leven niet te moeilijk te maken: van eerlijk en direct én van inspraak.  Als ze één politiek doel heeft voor deze mooie stad dan is het wel om inspraak en actieve burgerschapsvorming te stimuleren