Verleden jaar ontstond er heel wat commotie rond het feit dat de carnavalstoet op een zaterdag plaats vond.  Leuven Handelt organiseerde hieromtrent een enquête waaruit bleek dat de stoet zorgde voor een zeer slechte dag op vlak van omzet.  133 van de 177 handelaars zouden liever hebben dat de stoet op een zondag zou plaatsvinden.

Na mijn voorstel in de gemeenteraad om de stoet naar een zondag te verplaatsen, bleek dat het college verdeeld was en werd gemeld dat er een overleg tussen de Pietermannen en Leuven Handelt zou plaatsvinden.

Schriftelijke vraag :

Wat is de stand van zaken over het overleg tussen de handel en de Pietermannen inzake de carnavalstoet?  Wanneer vindt de stoet dit jaar plaats en is hierover een akkoord bereikt met de handel of is het overleg nog lopende?

Antwoord van Steven Dusoleil, directeur communicatie en stadsmarketing :

Er vond een overleg plaats tussen Leuven Handelt en de Pietermannen. Men is niet tot een akkoord gekomen. Het college gaf toestemming voor de stoet aan de voorwaarden zoals die al verschillende jaren gelden. De stoet trekt door de stad op za. 28/2 en vertrekt vanaf 15.11 u op het Sint-Jacobsplein.